Yalnız Mesajı Göster

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




patlican ezme

Gereçler:1 buyuk boy patlican
2 orta boy domates
1 sivri biber

sirke
hakiki zeytin yagi
tuz
2 dis sarimsak

Yapılışı:1)onceden isitilmis firinimiza uzerine bicagin ucuyla deldigimiz patlicanimizi koyuyoruzyumusayana kadar cikarmiyoruz

2)domatesleri baska bir yerde rendeliyoruz

3)sosu icin:sarimsagi tuzla dovup sirke ve zeytinyagi ile karistiriyoruz

4)firindan cikardigimiz patlicanin kabugunu soyuyoruz ve once bicakla kucuk parcalara ayirip sogutuyoruzsonrada domatesi ekleyi elimizle eziyoruzicine karistirdigimiz sosu ekliyoruz sevis tabagina alip uzerine ince dogranmis yesil biberimizi ekliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla