Konu
:
Yemek Arşivi
Yalnız Mesajı Göster
Yemek Arşivi
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Yemek Arşivi
Pirinç Unu Helvası
Gereçler:250 gr pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı badem veya çam fısıtığı
125 gr tereyağı veya margarinYarım lt süt
1 tepeleme su bardağı tozşeker
1 kahe fincanı pudraşeker
Yapılışı:1
Bir tencerede kabuğu çıkarılmış badem veya çamfıstığı yağla beraber pembe renkte kavurun
Pirinç ununu katın ve rengi dönünceye dek karıştırarak kavurun
2
Sütle şekeri bir taşım kaynatıp helvaya boşaltın; arada karıştırarak tanelendirin
Servis tabağına boşaltın ve üzerine pudraşeker serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul