Yalnız Mesajı Göster

Yemek Arşivi

Eski 09-05-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Arşivi




Yoğurt Tatlısı

Gereçler:3 adet yumurta
250 gr yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1,5 su bardağıun+ Yarım bardak irmik
1 kahve kaşığı karbonat
1 kahve fincanı tereyağı veya sıvıyağYarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
2,5 bardak tozşeker
2 bardak su
Yarım limon

Yapılışı:1 Yoğurtla şekeri porselen bir kapta tahta kaşıkla karıştırın Yumurtaları teker teker kırıp karıştırmayı sürdürün Un, irmik, limon kabuğu rendesi, karabonat ve eritilmiş yağ ilave edin

2 Hamuru, yağlanmış bir tepsiye boşaltın ve 45-50 dk pembe renkte pişirin Fırından çıkartıp üzerine sıcak şurubu dökün; kapalı olarak soğutun ve parçalara bölerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla