Yalnız Mesajı Göster

Reçelli Lokum

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçelli Lokum




Hanımlar Mutfaktan tekrar merhaba

Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim

İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz

İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =)



REÇELLİ LOKUM

Malzemeler :
1 bardak Şeker
1 bardak Sıvıyağ
4 tane Yumurta
1 Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un

Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…)
150 gr Hindistancevizi

Yapılışı :

Bismillahirrahmanirrahim



Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin



Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın

Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın



200° derecede pişirin



Reçeli bir tavada ısıtın



Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin

Yukarıdaki Notu okuyun






İşte lokumlarınız hazır

NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; )

Afiyet olsun!


Alıntı Yaparak Cevapla