Konu
:
Reçelli Lokum
Yalnız Mesajı Göster
Reçelli Lokum
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Reçelli Lokum
Hanımlar Mutfaktan tekrar merhaba
Reçelli Lokum'un hem ekonomik hem çok sevilen, hem de çok çabuk biten =) bir tatlı olması sebebi ile, sizler paylaşmak istedim
İnşaallah sizler de beğenir, sevdikleriniz ile ağız tadı ve afiyet ile tüketirsiniz
İşte kolay yapımı ve lezzetli tadı ile; Reçelli Lokum =)
REÇELLİ LOKUM
Malzemeler
:
1 bardak Şeker
1 bardak Sıvıyağ
4 tane Yumurta
1 Kabartma Tozu
Alabildiği kadar un
Ayrıca: 1 kavanoz reçel (çilek, vişne…)
150 gr
Hindistancevizi
Yapılışı
:
Bismillahirrahmanirrahim
Malzemelerin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin
Cevizden biraz küçük, yada fındık büyüklüğünde yuvarlayın
Not: Eğer iki tane yapıştırmak isterseniz, fındık büyüklüğünde yuvarlayın
200° derecede pişirin
Reçeli bir tavada ısıtın
Önce Reçele, sonra hindistancevizine batirin
Yukarıdaki Notu okuyun
İşte lokumlarınız hazır
NOT : Bir gün bekletince daha da lezzetli oluyorlar ; )
Afiyet olsun
!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul