Konu
:
Arab Aşı...
Yalnız Mesajı Göster
Arab Aşı...
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arab Aşı...
Malzemeler:
Temizlenmis bir bütün tavuk
4 yemek kasigi bugday unu
Yeteri kadar misir unu
Nar yada erik sosu
tuz
Yapılışı:
Tavuk bol suyla haslanir
Tencereden alinip didiklenir ve kemiklerinden ayrilmis tavuk etleri tekrar tencereye tavuk suyuna konur
Diger tarafta tavada bugday unu kisik ateste karistirarak kavrulur
Sonra iki kepce tavuk suyu eklenir corba haline gelince tavuk tenceresine ilave edilir
Ve tuzu eklenir
Arzu ettiginiz kadar nar sosu, yada erik sosu (3-4 yemek kasigi yeterli olur)eklenir
Hamurunun hazirlanisi ise; orta boy tencerenin yaridan fazlasi suyla doldurulur ve tuz atilir
Kaynadiktan sonra yavas yavas misir unu dökerken bir taraftan durmadan karistirilir ki bezelesip yapismasin
Kek hamuru kivamina gelinceye kadar un eklenir
Sonra 10-15 dak
pisirilir
Büyükce bir tepsiye pismir hamur dökülür ve üstü düzlenir
Biraz soguduktan sonra dilimlenip servis tabagina alinir
Üzerine arzu edildigi kadar arabasi dökülür, afiyet olsun
püf noktasi hamurun kivami ve nar yada erik sosunun konma ayari,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul