Yalnız Mesajı Göster

Bıldırcın Kağıtta Tarife Ait Bilgiler Yemek : Bıldırcın Kağıtta Tür : Av Etleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bıldırcın Kağıtta Tarife Ait Bilgiler Yemek : Bıldırcın Kağıtta Tür : Av Etleri




Bıldırcın Kağıtta

Tarife ait bilgiler

Yemek : Bıldırcın Kağıtta

Tür : Av Etleri

Mutfak : Fransız mutfağı

Süre :

Zorluk :

MALZEMELER

4 kişilik

8 adet bıldırcın

2 çorba kaşığı tereyağı

tuz

bir tutam karabiber

250 gr taze mantar

1 bağ kıyılmış maydanoz

½ su bardağı et suyu

1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

HAZIRLANIŞI

Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla