Konu
:
Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)
Malzemeler
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3
5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın
Kabağı haşlayıp, ezin
Malzemeye ilave edin
Yoğurarak hamur yapın
1 parmak kalınlığında açın
Yuvarlak kalıplarla kesin
Yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin
Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul