Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)




Malzemeler

1 Çorba Kaşığı Toz Şeker

35 Su Bardağı Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Su Bardağı Süt

250 gr Balkabağı

Tuz

Yemeğin Tarifi

Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın Kabağı haşlayıp, ezin Malzemeye ilave edin

Yoğurarak hamur yapın 1 parmak kalınlığında açın Yuvarlak kalıplarla kesin Yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin Üzerine un eleyip servis yapın

Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir

Alıntı Yaparak Cevapla