Konu
:
Güveçte Bıldırcın Tarife Ait Bilgiler Yemek : Güveçte Bıldırcın Tür : Av Etleri Mutfak : Türk Mutfa
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Bıldırcın Tarife Ait Bilgiler Yemek : Güveçte Bıldırcın Tür : Av Etleri Mutfak : Türk Mutfa
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Bıldırcın Tarife Ait Bilgiler Yemek : Güveçte Bıldırcın Tür : Av Etleri Mutfak : Türk Mutfa
Güveçte bıldırcın
Tarife ait bilgiler
Yemek : Güveçte bıldırcın
Tür : Av Etleri
Mutfak : Türk mutfağı
Süre :
Zorluk :
MALZEMELER
orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın
Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin
Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin
2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin
Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin
15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul