Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Bıldırcın Tarife Ait Bilgiler Yemek : Güveçte Bıldırcın Tür : Av Etleri Mutfak : Türk Mutfa

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Bıldırcın Tarife Ait Bilgiler Yemek : Güveçte Bıldırcın Tür : Av Etleri Mutfak : Türk Mutfa




Güveçte bıldırcın

Tarife ait bilgiler

Yemek : Güveçte bıldırcın

Tür : Av Etleri

Mutfak : Türk mutfağı

Süre :

Zorluk :

MALZEMELER

orta boy güveç için

8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın

125 gr tereyağı

1 adet küçük soğan

2 adet orta boy domates

6 adet yeşil biber

1 dal biberiye

4 diş sarımsak

bir fincan elma sirkesi

tuz

karabiber

HAZIRLANIŞI

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirinBıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla