Konu
:
Ballı Tulum Peyniri
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Tulum Peyniri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Tulum Peyniri
MALZEMELER
2 su bardağı tulum peyniri (Ben hep Erzincan tulumunu tercih ederim)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
Yarım su bardağı galeta unu (kızartma için)
Yarım çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir karıştırma kabının içine tulum peyniri ve kremayı koyalım ve sanki köfte yoğurur gibi yoğuralım
Sonra da bu karışımdan, elimizi ıslatarak ufak, yuvarlak yassı köfteler yapalım
Tıpkı et köftesi formunda hazırlayalım
Öte yandan bir tabağa galeta ununu serpip, geniş bir tavaya da sıvıyağı ilave edip, ocağın üzerine oturtalım
Galeta ununu batırıp, her tarafını iyice buladıktan sonra kızgın yağda yine köfte kızartır gibi önlü arkalı, üzerleri iyice sararıncaya kadar kızartalım
Üzerine kağıt havlu serili servis tabağına çıkarıp, yağını iyice emdirelim
Öte yandan balı ufak bir tencereye boşaltıp, ılıklaşıncaya kadar 3-4 dakika ısıtalım
Ilık balı peynirli köftelerin üzerine gezdirip, ince çekilmiş ceviz içini de en üste serpiştirelim
Ilıkken servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul