Konu
:
Dilber Dudağı Tatlısı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dilber Dudağı Tatlısı Yemek Tarifi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dilber Dudağı Tatlısı Yemek Tarifi
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un, elenmiş
250gr nişasta; açmak için
200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş
1,5 paket tereyağı
1 yumurtanın akı
şerbet:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik
hazırlanması:
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin
hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun
hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın
üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin
bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun
üzerlerine tekrar nişasta serpin
her birini servis tabağı büyüklüğünde açın
(o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz)
açtıklarınızın üzerine nişasta serpin
10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte
mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın
(alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır
)
açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin
cevizi yumurta akı ile karıştırın
yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun
diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın
kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak
hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin
tereyağını eritip 1 dakika kaynatın
kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla
tatlıların üzerine gezdirin
(yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın)
170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin
bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın
ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip
ılınmasını sağlayın
fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca
yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin
tatlılar şerbeti çekene kadar
tepsinin üzeri kapalı halde bekletin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul