Konu
:
Begova - Bey Çorbası (Balkan Yemeği)
Yalnız Mesajı Göster
Begova - Bey Çorbası (Balkan Yemeği)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Begova - Bey Çorbası (Balkan Yemeği)
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü veya
3 büyük tavuk budu
1 adet büyük boy havuç
2 adet orta boy patates
1 su bardağı dolusu kurutulmuş ufak boy bamya
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
Doğranmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk yıkanır ve varsa 1 demet maydanoz kökü ve defne yaprağıyla birlikte kaynatılır (kaynadıktan sonra defne yaprağı ve maydanoz kökünü çıkarıp, atın)
Süzüldükten sonra kemiklerinden ayıklanır ve ince ince doğranır
Havuç ve patateste küp küp doğranır
Bir başka tencere içerisine tereyağı eritilir, un ilave edilir ve 3-4 dakika kadar kavrulur
Bunun üzerine süzülmüş 5-6 bardak tavuk suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır
Didiklenmiş et ve küp doğranmış sebzeler, daha önceden limonlu suda 15-20 dakika kadar haşlanmış bamya kaynayan çorbanın içine aktarılır ve sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
En son olarak kremanın içine çırpılmış yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiber koyularak karıştırılır
Bu terbiye sürekli karıştırılarak çorbaya yavaş yavaş eklenir
Tekrar karıştırmaya devam ederek 7-8 dakika daha pişirip, ocaktan alınır
Üzeri maydanozla süslenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul