Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Kanepe

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kanepe



2 yufka
2 çorba k susam
zeytinyağı
Üzeri için:
1 salatalık
1 domates
1 biber
2 sap taze soğan
1 çorba k mayonez
2 çorba k süzülmüş yoğurt
1 tutam taze fesleğen
Hazırlanışı:
1 adet yufkayı aaagaha serinÜzerine zeytinyağı sürün2yufkayı üzerine yerleştirinTekrar zetintağı sürün ve iyice yayın
Her bir uçlarında kapatınYufkaları ters çevirinYufkaları elinizle iyice bastırınYufkaların üzerine yumurta akı sürün
Üzerine susamı serpinDaha sonra yufkaları kare şeklinde kesinFırın tepsisine dizinÖnceden ısıtılmış 180 dercelik fırında
kıtır kıtır olana kadar pişirin
Üzeri için ise 1 adet salatalığı çok minik olarak kesinYoğurdu ve mayonezi karıştırınİçine salatalığı taze soğanı,fesleğeni içine ekleyin ve karıştırın Domtesi sadece kabuklarını çok minik olara kesinBiberi aynı şekilde kesinFırın tepsisinden yufkalrı çıkartınYufkalrın üzerine yoğurtlu sosu dökünÜzerine biber domatesi ilave edip seris edin

Alıntı Yaparak Cevapla