Yalnız Mesajı Göster

Kümes Ve Av Hayvanlarinin Etlerinin Dondurulmasi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kümes Ve Av Hayvanlarinin Etlerinin Dondurulmasi




KÜMES VE AV HAYVANLARININ ETLERİNİN DONDURULMASI

Kümes ve av hayvanları etlerinin dondurulmak üzere hazırlanması, et konservesinin hazırlanmasında olduğu gibidir Ancak, bu etlerin kullanılma amacına göre, farklı dondurma işlemleri yapılır

1) Kızartmalık etler: Hayvanın etli kısımlarından seçilmiş parçalar, ağzı geniş kavanozlara yerleştirilip dondurucuya konur
2) Sandviçtik etler: Kümes hayvanlarının etleri, buharda veya fırında pişirilir Etler soğutulup küp şeklinde veya dilim dilim kesilerek kavanozlara yerleştirilir ve dondurucuya konur
3) Fırınlık etler: Etler, servis yapılacak büyüklükte parçalara bölünür ve kavanozlara yerleştirildikten sonra dondurucuya konur

Alıntı Yaparak Cevapla