Konu
:
Etlerin Dondurulmasi
Yalnız Mesajı Göster
Etlerin Dondurulmasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etlerin Dondurulmasi
ETLERİN DONDURULMASI
Çiftlik hayvanlarının, etlerinin but, pirzolalık ve bifteklik kısımlarıyla kümes ve av hayvanlarının etleri dondurulmaya elverişlidir
Dondurulacak etlerin hazırlanması, Konservesi yapılacak etlerin hazırlanmasında olduğu gibidir
Etler taze, çiğ veya pişmiş şekilde dondurulur
Taze etler dondurulurken, et konservesinde olduğu gibi kavanozlanır ama tuz kullanılmaz
Etler kavanozun genişliğine göre dilimler halinde veya küp şeklinde kesilir ve kavanozlara yerleştirilir
Çiftlik ve kümes hayvanlarının etlerini, ağzı dibinden daha geniş kavanozlara koymak gerekir
Etler uzun zaman donmuş olarak saklanacaksa, kavanozlara yağı tamamen alınmış et suyu doldurulur
Sonra kavanozlar sıkıca kapatılır ve dondurucuya konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul