Yalnız Mesajı Göster

Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12




Arkadaşlar sizlere leziz bir Rize yemeği tarifi veriyorum, yalnız yaptıktan sonra bana haber vermeden yemek yok ha

Dövme Etli Karalahana Sarması;
6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dak
Pişme süresi: 40 dak

Malzemsi;
3 soğan
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 cay kaşığı pulbiber
5 demet karalahana
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı

? Soğanı ince ince kıyıp, tuzla ovun Sudan geçirdiğiniz soğanları süzgece alın
? Eti satırla kıyıp soğanı ekleyin Pirinci yıkayıp ete karıştırın
? Maydanozu ince kıyıp, karabiber, tuz, salça, pulbiber ve 1 su bardağı suyla birlikte karışıma ekleyip karıştırın
? Karahahanayı kaynar suda haşlayıp süzgece alın Lahana yapraklarını ikiye bölüp uzunlamasına sarın
? Tereyağını eritin Tencereye yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine gezdirin
? 2 su bardağı kaynar su ekleyip 40 dakika pişirin

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla