Konu
:
Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12
Yalnız Mesajı Göster
Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dövme Etli Karalahana Sarmasıgönderilme Zamanı: 21 Ağustos 2005, 11:12
Arkadaşlar sizlere leziz bir Rize yemeği tarifi veriyorum, yalnız yaptıktan sonra bana haber vermeden yemek yok ha
Dövme Etli Karalahana Sarması;
6 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dak
Pişme süresi: 40 dak
Malzemsi;
3 soğan
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı et
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 cay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 cay kaşığı pulbiber
5 demet karalahana
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
? Soğanı ince ince kıyıp, tuzla ovun
Sudan geçirdiğiniz soğanları süzgece alın
? Eti satırla kıyıp soğanı ekleyin
Pirinci yıkayıp ete karıştırın
? Maydanozu ince kıyıp, karabiber, tuz, salça, pulbiber ve 1 su bardağı suyla birlikte karışıma ekleyip karıştırın
? Karahahanayı kaynar suda haşlayıp süzgece alın
Lahana yapraklarını ikiye bölüp uzunlamasına sarın
? Tereyağını eritin
Tencereye yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine gezdirin
? 2 su bardağı kaynar su ekleyip 40 dakika pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul