Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Çorbası Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Çorbası Yemek Tarifi



Malzemeler
150 gr taze fasulye
150 gr kıyma
50 gr erişte
sarmısak
maydanoz
dereotu
nane


Hazırlanışı
kıymayı karabiber ve tuz ile karıştırıp minik köfteler yapın Köfteleri bir tencere de kaynattığınız salçalı suya atın Fasulyeleri ince ince kıyıp tencereye koyun Erişteler ve dövülen sarmısağı da koyduktan sonra fasulyeler pişinceye kadar, orta ateşte tutun
Piştikten sonra, dereotu ve maydanozu ince ince üzerine kıyıp, çorbanın suyu ile sulandıdığınız yoğurdu ilave edin Bir çorba kaşığı tereyağı eritip, içinde naneyi bir iki kere çevirdikten sonra çorbanın üzerine dökün

Alıntı Yaparak Cevapla