Yalnız Mesajı Göster

Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı




MALZEMELER

3 adet tavuk göğüs eti

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

3 su bardağı pirinç

3 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı badem

1 yemek kaşığı safran

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun

Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın

Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin

2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın

Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla