Konu
:
Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli, Tavuklu Şehir Pilavı
MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı badem
1 yemek kaşığı safran
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Bademleri 5 dakika suda haşlayıp kabuklarını soyun
Tavuğun üstüne 5 bardak su koyup 15 dakika haşlayın
Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin
2 yemek kaşığı margarini eritip pirinçleri karıştırarak 10 dakika kavurun
Tavuk suyundan 3 bardak üzerine dökün
Bezelye, badem, karabiber ve tuz atıp kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın
Haşlanıp pişmiş tavuk parçalarını tavada 1 kaşık margarinle karıştırarak kavurun
Üstüne zar şeklinde doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı tavuk suyuyla 10 dakika pişirip pilava karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul