Yalnız Mesajı Göster

Et Sarması Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Sarması Yemek Tarifi



Malzemeler

1/2 kg'lık bir et dilimi

100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti

1 çorba kaşığı dolma fıstığı

1 çorba kaşığı şam fıstık

1 çay bardağı bezelye

1 çorba kaşığı kuş üzümü

bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış

küçük baş soğan

kekik

kereviz sapı

tuz, tane karabiber

HAZIRLANIşI

Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm Malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın Bağladığınız ruloyu yağlı la bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin, yanında mantar sote veya patatesle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla