Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri



Hamsili Pazılı Ekmek

Malzemeler:

1 demet pazı
1 kg hamsi
10-12 adet taze soğan
8-10 dal taze nane
1 su bardağı beyaz un
7 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
Kıvam alana kadar ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Hamsinin kılçıkları ayıklanır Soğan, pazı ve nane ince kıyılır, soğanla ovulur Üzerine hamsi, un, mısır unu kabartma tozu ve yağ katılır, karıştırılır Ele yapışmayan kıvam alana kadar ılık su eklenerek yoğrulur Yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yerleştirilir Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir Ekmek kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla