Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Hamsili Pazılı Ekmek
Malzemeler:
1 demet pazı
1 kg hamsi
10-12 adet taze soğan
8-10 dal taze nane
1 su bardağı beyaz un
7 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı ayçiçek yağı
Kıvam alana kadar ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yapımı:
Hamsinin kılçıkları ayıklanır
Soğan, pazı ve nane ince kıyılır, soğanla ovulur
Üzerine hamsi, un, mısır unu kabartma tozu ve yağ katılır, karıştırılır
Ele yapışmayan kıvam alana kadar ılık su eklenerek yoğrulur
Yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yerleştirilir
Tepsi önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir
Ekmek kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul