Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri



Kedi Batmaz

Malzemeler:

Yarım kg tavuk ciğeri
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

2,5 su bardağı su
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

Yapımı:

Tavuk ciğeri kuşbaşı doğranır, sıvı yağda kavrulur Hamur malzemesi bir tencereye aktarılır, orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bulamaç kıvamında pişirilir Servis tabağına ıslak kaşıkla bulamaç konur Üzerine kavrulan ciğer yerleştirilir En son eritilmiş tereyağı gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla