Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
HAMSİ KAYGANASI (RİZE)
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1/2 kilo salamura hamsi,
4 yumurta,
250 gram mısır unu,
250 gram pazı (ıspanak da olabilir),
yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
Yapımı: Hamsileri kılçıklarından ayırıp fileto durumuna getirdikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın ve iri delikli bir süzgeçte süzün
Pazıları da temizledikten sonra bol suda yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayın
Sonra bu doğranmış pazıyla suyu süzülmüş hamsi filetolarını büyük bir porselen kâseye koyun
Üzerine eleyerek dökeceğiniz unu ve kıracağınız yumurtaları kattıktan sonra karışımı tahta kaşıkla iyice karıştırın
Karışım iyice karıştıktan sonra bir tavaya zeytinyağı koyun
Orta ısılı bir ateşe oturtacağınız tavadaki yağ kızınca tavaya hamsili karışımdan kaşık kaşık döküp bunları kızartın
Pişen her kayganayı kevgirle süzüp servis tabağına koyduktan sonra geri kalan hamsili hamuru pişirin Kayganalar tamam olunca sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul