Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




KARADENİZ İN MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bir tencereye su, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozu koyduktan sonra üzerlerine mısır ununu ilave edin Hepsini birden aynı tencede bir güzel karıştırdıktan sonra 20- 30 cm Çapında yağlı bir tepsiye aktarın Tepsiyi orta hararetli fırına koyarak karışımı pişirin Üstü altın sarısı bir renk alınca fırından çıkararak soğumaya bırakın Soğuduktan sonra dilimlere ayırın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla