Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Hamsili Mısır Ekmeği
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı toz maya
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet küp şeker
1 çay bardağı ılık su
Kıvam alana kadar ılık süt
İçi için:
Yarım kg hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Yapımı:
Ilık su, maya ve küp şeker eritilir
Üzerine yumurta, sıvı yağ, tuz eklenir kariştırılır
Sonra elenmiş unlar katılır, ele yapışmayan kıvam alana kadar azar azar ılık süt eklenir
Hamur 1 saat dnlendirildikten sonra yarısı yağlanmış deliksiz kek kalıbına bastırarak yerleştirilir
Üzerine kılçığı çıkarılmış hamsiler sıkı sıkı dizilir
Hamsilerin üzerine yarım daire şeklinde doğranmış, tuzla ovulmuş soğan yerleştirilir
Kalan hamur malzemenin üzerine bastırarak konur
Yarım saat bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir, kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul