Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri



Karalahana Sarması

Malzemeler:

20-25 karalahana yaprağı
200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, yıkanmış pirinç, karabiber, kuru nane, tuz ve 1 çay bardağı su iyice karıştırılır Haşlanmış karalahana yaprağı aaagaha serilir, kalın damarı parmakla bastırarak ezilir Yaprağın damarlı kısmının üzerine yeteri kadar iç konur Önce sağdan, soldan kapatılır, sonra rulo şeklinde sarılır Bütün sarmalar uygun büyüklükteki tencereye dizilir Başka bir tavaya salça, sıvı yağ ve su konur, bir taşım kaynatılır Karışım sarmaların üzerine gezdirilir Karalahana sarması orta ateşli ocakta 25 dakika pişirilir Sıcak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla