Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri



Nohutlu Karalahana Çorbası

Malzemeler:

10-12 yaprak karalahana
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı et suyu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Karalahana ayıklanır, yıkanır küçük doğranır Tencereye az su konur, karalahanalar atılır, yumuşayana kadar haşlanır Mısır unu 1 su bardağı suyla karıştırılır ve karalahanın üzerine dökülür Hemen ardından et suyu katılır, karıştırılır Çorba ısınınca nohut, karabiber ve tuz eklenir Sürekli karıştırarak kaynatılır Kaynama noktasına gelince yağ eklenir Kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir ateşten alınır Sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla