Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Nohutlu Karalahana Çorbası
Malzemeler:
10-12 yaprak karalahana
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı et suyu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır
Karalahana ayıklanır, yıkanır küçük doğranır
Tencereye az su konur, karalahanalar atılır, yumuşayana kadar haşlanır
Mısır unu 1 su bardağı suyla karıştırılır ve karalahanın üzerine dökülür
Hemen ardından et suyu katılır, karıştırılır
Çorba ısınınca nohut, karabiber ve tuz eklenir
Sürekli karıştırarak kaynatılır
Kaynama noktasına gelince yağ eklenir
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir ateşten alınır
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul