Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
12
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Kastamonu Lokması
Kurutulmuş üryanî eriği bir süre ılık suda bekletilir
Erikler yumuşayıp şişince çekirdekleri çıkarılıp yerine birer kavrulmuş badem konur
(İsteğe göre, iç ceviz veya kavrulmuş fındık da konulabilir)
Un, ve şekerle boza kıvamında hamur hazırlanır
Derince bir tavaya bol mısırözü yağı konur orta ateşte kızdırılır
Erikler hamura bulanarak kızgın yağa atılır
Kızarınca kevgirle yağı süzdürülerek tavadan alınır ve servis tabağına konur
Üzerine pudraşeker serpilir, soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul