Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
14
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Galacoş (Bayburt)
250 gr Yeşil mercimek
500 gr kıyma
200gr tereyağı
1 Adet Büyük Boy soğan
2 kaşık salça
3 su bardağı süzme yoğurt veya kurut
2 adet pide veya ev ekmeği
Mercimekleri 2,5 su bardağı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayarak süzülür
Bir kenarda bekletilir
Soğanlar küçük küçük kıyılır
Yağda kavrulur
Kıyma ilave edilerek 5 dakika süreile karıştırarak kavrulur
Mercimek salça ilave edilir
Tuz ve karabiberde ilave edilerek lezzetlendirilir
Servis tabağına pideler doğranır
Kıymlı karışım ekmeklerin üzerine dengeli bir şekilde yayılır
Ezilmiş süzme yoğurt üzerine dökülür
Yağ kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir
Servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul