Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Pum pum Çorbası (Bartın)
10 yemek kaşığı mısır unu,
150 gr
margarin veya 1 fincan zeytinyağı,
50 gr
kıyma,
pastırma veya sucuk,
2 dilim ekmek,
6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır
Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir
Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır (Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir
Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır)
Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır
Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul