Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Kalburabastı (Amasya)

1 Paket margarin

Şerbet için:

1 paket vanilya
2 adet yumurta
15 kg toz şeker
1 tutam tuz
1 litre su
2 kaşık yoğurt
1/2 limon suyu
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
Malzemelere yetecek kadar un

Unun ortası havuz yapılır Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla