Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
ETLİ EKMEK (Kastamonu)
Hamur için:
1 kg un
Yeteri kadar tuz
Harcı için:
Yarım kg kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz,
karabiber
Ekmeği yağlamak için tereyağı
Un, tuz ve suyu yoğurup hamur yapın
Yarım kg kıymayı derin bir kaba koyun, üzerine soğanları rendeleyin
Karabiber ve tuz ekleyin
Biraz suyla kıymayı sulandırıp, macun haline gelene dek karıştırın, önceden hazırladığınız hamurdan küçük bezeler koparıp, 30 cm çapında açın
Hamurların yarısına kıymayı koyun
Diğer yarısını üzerine kapatın, üzerlerini tereyağıyla yağlayın
Teflon tavada çevirerek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul