Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Ballı Güllaç (Kastamonu)

5 güllaç yaprağı
3 çorba kaşığı süzme bal
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıcak süt
2 yumurta
Kızartma için sıvıyağ

Şerbet için:

3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Limon suyu

1 Bir tencerede su ve tozşekeri kaynatın 1-2 damla limon suyu ekleyin Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
2 Cevizle balı bir kapta karıştırın 1 güllâç yaprağını dörde bölün Sütü bir tepsiye alın Güllâç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine alın İç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
3 Güllâç sarmalarını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın ve şerbete atın Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla