Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
27
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Lemiz (Gümüşhane)
Kullanılacak Malzemeler
Tuz, karabiber
3 adet yumurta
2 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg pazı
3 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı pul biber
4 su bardağı un
1,5 su bardağı su
Hazırlanma Şekli
Pazıyı temizleyip yıkayın
Bütün olarak tuzlu kaynar suda haşlayıp soğuk suya atın ve süzün
Suyunu sıkıp iri iri doğrayın
Soğanı küçük küçük doğrayın
Sıvıyağda kavurun
Pazıyı ilave edip tuz, karabiber, pulbiber serpip kavurmaya devam edin
Üzerine çırpılmış yumurtaları katıp karıştırarak pişirin
Soğumaya bırakın
Unu hamur yoğurma kabına koyun
Ortasını havuz gibi açın
Bir tutam tuz ekleyin
Ilık suyu azar azar ilave ederek yoğurun
Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın
Hamurdan küçük bezeler yapıp üzerini nemli bezle örtün
15-20 dakika dinlendirin
Hamur bezelerini, unlanmış zeminde oklava ile tabak büyüklüğünde açın
İçlerine hazırladığınız malzemeden 2-3 kaşık kadar ilave edip ikiye kapatın
Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın
Saç üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin
Tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul