Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
28
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Fındıklı Un Helvası (Gümüşhane)
250 gram tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1
Tereyağını geniş bir tavada eritin
Unu ilave edip sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun
2
Tozşekeri 1 kahve fincanı su ile ıslatıp una ekleyin
Karıştırmaya devam ederek şekeri yedirinceye kadar kavurun
Çekilmiş fındığı ekleyip ocaktan alın
Fındığı yedirinceye kadar karıştırın
Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın
Üzerine fındık serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul