Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Fındıklı Un Helvası (Gümüşhane)

250 gram tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı su
1 su bardağı ince çekilmiş fındık

1 Tereyağını geniş bir tavada eritin Unu ilave edip sürekli karıştırarak hafif pembeleşinceye kadar kavurun
2 Tozşekeri 1 kahve fincanı su ile ıslatıp una ekleyin Karıştırmaya devam ederek şekeri yedirinceye kadar kavurun Çekilmiş fındığı ekleyip ocaktan alın Fındığı yedirinceye kadar karıştırın Kaşıkla şekil vererek servis tabağına alın Üzerine fındık serpin

Alıntı Yaparak Cevapla