Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
29
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Dilber Dudağı (Gümüşhane)
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
3 su bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
Limon suyu
1
Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip şerbeti ılınmaya bırakın
2
Yumurta, yoğurt ve 1 kaşık siraaai derin bir kaba alın
Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun
Hamuru 15 eşit parçaya ayırıp yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
3
Hamurların aralarına nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın
15 yufkayı üst üste serip bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin
Üzerlerine ince çekilmiş fındık serpip ikiye katlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız olarak dizin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
4
Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün
Soğumaya bırakın
Tatlı şerbetini çekince üzerlerine fındık serpin
Servis tabaklarına alıp soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul