Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
30
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Ayvalı Et (Gümüşhane)
Kullanılacak Malzemeler
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet orta boy soğan
500 gr kemikli kuzu eti
3 orta boy ayva
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
Soğanı küçük doğrayın
Sıvı yağında kavurun
Kemikli etleri ekleyin
Etler suyunu salıp bitene kadar kavurun
Etlerin üstüne çıkacak kadar su koyun
Yumuşayana kadar pişirin
Ayvaların kabuklarını soyup ikiye kesin
Çekirdekli kısımlarını çıkarıp iri iri doğrayın
Bir çorba kaşığı tozşekerle etlere ilave edin, ayvalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul