Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Mısırunu Helvası (Giresun)

2 su bardağı fırınlanmış mısır unu
125 gr tereyağı
1 su bardağı çekilmiş fındık

Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

1 Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın
2 Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin
3 Helvayı yuvarlak bir kalıba alın Servis tabağına ters çevirerek çıkarın Üzerine çekilmiş fındık serpin Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla