Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Hamsi Diblesi (Giresun)

Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber, nane

1 Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Yıkayıp süzgece alın Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın Pirinci yıkayıp süzgece alın Soğanları soyup küp küp doğrayın
2 Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin Üzerine kalan lahanayı yayın Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin
3 Maydanozu yıkayıp kıyın Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla