Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
33
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Acılı Fındık Ezmesi (Giresun)
2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
1
5 çay kaşığı nane
1
5 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1
Sarımsakları soyup ezin
Beyaz peyniri ufalayın
Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın
2
Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun
Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun
Ezmeyi servis tabağına alın
Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul