Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #33
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Acılı Fındık Ezmesi (Giresun)

2 su bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
Yarım su bardağı fındık yağı
250 gr beyaz peynir
15 çay kaşığı nane
15 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz

1 Sarımsakları soyup ezin Beyaz peyniri ufalayın Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın
2 Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun Ezmeyi servis tabağına alın Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla