Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #34
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Paşa Pilavı (Bolu)

5 sarı patates
1 demet taze soğan
4 yeşil sivri biber
2 yumurta
1 limon
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz

1 Patatesleri yıkayıp haşlayın Ilınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın Derin ve geniş bir kaseye alın Yumurtaları katı kıvamda haşlayın
2 Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın
3 Patatesleri salata tabağına alın Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla