Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
34
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Paşa Pilavı (Bolu)
5 sarı patates
1 demet taze soğan
4 yeşil sivri biber
2 yumurta
1 limon
Yarım demet maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
1
Patatesleri yıkayıp haşlayın
Ilınınca kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın
Derin ve geniş bir kaseye alın
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın
2
Limonun suyunu sıkıp tuz ve zeytinyağıyla çırpın
Patateslerin üzerine gezdirip 1-2 kez karıştırın
Maydanozu kıyın, biberleri ince ince doğrayın
3
Patatesleri salata tabağına alın
Taze soğanları ince ince doğrayıp patateslerin üzerine yayın
Yumurtaları soyup halka halka dilimleyin ve salatanın üzerine dizin
Kıyılmış maydanoz serpip sivri biberlerle süsleyin
Kasede kalan zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul