Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
35
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Mantarlı Mantı (Bolu)
3
5 su bardağı un
2 yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 kahve fincanı süt veya su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
İç malzemesi:
250 gr yağsız kıyma
1 su bardağı ince kıyılmış mantar
2 soğan
1 çorba kaşığı margarin
3 kahve fincanı tavuk suyu
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Üzeri için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
100 gr lor peyniri
1
İç malzemeyi hazırlamak için; Soğanları soyup ince ince kıyın
Margarini küçük bir tavada eritip soğanı kavurun
Mantar, tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edin
Kapağı kapalı olarak ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
Soğuyunca kıyma ve yumurta sarısını ilave edip iyice karıştırın
2
Mantı hamurunu hazırlamak için; unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Yumurta, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun
Elde ettiğiniz hamurun üzerine nemli bez örtüp 20 dakika dinlendirin
Tekrar yoğurup oklava ile 1-2 mm kalınlığında yufka halinde açın
3
Yufkayı 2'şer santimlik kareler halinde kesin
Ortalarına mantarlı ve kıymalı iç malzemeden azar azar yerleştirip üçgen şeklinde kapatın
4
Bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın
Mantıları kaynar suya ilave edip haşlayın
Kevgirle servis tabağına alın
Üzerine kırmızı tozbiberle kızdırılmış sıvıyağ gezdirip lor peyniri ufalayın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul