Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
36
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Alt üst Böreği (Bolu)
5 su bardağı un
1
5 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1
5 çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
2 soğan
350 gr kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
150 gram margarin
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1
1 kahve fincanı kadar unu ayırın
Kalan una 1 çorba kaşığı tuz ve karbonat ekleyip eleyerek hamur yoğurma kabına alın
Üzerine sıvıyağ gezdirin
Ortasını havuz gibi açıp yumurta, sirke ve yoğurdu ekleyin
Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar 7-8 dakika yoğurun
Hamuru biri büyük diğeri daha küçük olmak üzere iki parçaya bölün
Her parçadan sekizer beze yapın
Üzerine nemli bez örtüp 10 dakika dinlendirin
2
Margarini eritip 1 kaşık kadarıyla 30 cm çapındaki fırın tepsisini yağlayın
Büyük bezelerin herbirini 25 cm çapında yufkalar halinde açıp aralarına yağ sürerek üst üste dizin
Kalan bezeleri de 20 cm çapında açarak aynı şekilde hazırlayın
Buzdolabında 10 dakika daha dinlendirin
3
Soğanı soyup ince ince doğrayın
Kıyma ile birlikte tencereye alıp kısık ateşte 15 dakika kadar kavurun
Karabiber ve kalan tuzu ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın
4
Büyük yufkalardan hazırladığınız grubu tepsinin çapından 3 cm daha geniş olacak şekilde elinizle açarak büyütün
Tepsiye, kenarlarını da kapatacak şekilde yayın
Üzerine kıymalı içi yerleştirin
Küçük yufkalardan hazırladığınız diğer grubu da 30 cm çapında açın ve kıymanın üzerine yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin
10 dakika dinlendirip dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul