Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Cevizli Burma Çörek (Kastamonu)

Hamur için:
1 kg un,
yeterli miktarda su
2 çay kaşığı karbonat,
tuz
Harcı için:
Yarım kg ceviz
3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin

1 kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup, hamur haline getirin Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın îlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin Üzerine bir yufka daha koyun Onun üzerine de malzemeleri ekleyin En üste bir yufka daha kapatın Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın Yağlanmış tepsinin ortasına koyun Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup, ortadaki yufkanın etrafında dolayın Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip, 1 adet yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla