Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
38
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Cevizli Burma Çörek (Kastamonu)
Hamur için:
1 kg un,
yeterli miktarda su
2 çay kaşığı karbonat,
tuz
Harcı için:
Yarım kg ceviz
3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 kg un, 2 çay kaşığı karbonat, tuz ve suyu derin bir kabın içinde yoğurup, hamur haline getirin
Hamurdan küçük bezeler koparıp, oklavayla açın
îlk açtığınız hamurun üzerine sıvı yağ ve dövülmüş ceviz serpin
Üzerine bir yufka daha koyun
Onun üzerine de malzemeleri ekleyin
En üste bir yufka daha kapatın
Bu üç yufkayı rulo yapıp gül biçiminde kıvırın
Yağlanmış tepsinin ortasına koyun
Diğer yufkaları da aynı biçimde üst üste koyup, ortadaki yufkanın etrafında dolayın
Üzerine 2 çorba kaşığı eritilmiş margarini serpip, 1 adet yumurta sarısını sürün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul