Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #39
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




PATATES PAÇASI (Kastamonu)

1 kase yoğurt
2 adet yumurta
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Yeterli miktarda tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

Yarım kg patatesi haşlayın Her birini rendeleyip, derin bir tencereye koyun Başka bir kabın içinde 1 çorba kaşığı buğday nişastasını, 1 çay bardağı su ile ezin 2 yumurtayı çırpın 3 diş sarmısağı dövün Bu karışımı 1 kase yoğurtla karıştırın Tuz ilave edin Patateslerin üzerine döküp, malzemeleri birbirine iyice yedirene dek pişirin 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, salçayla karıştırın Ocaktan aldığınız patateslerin üzerine sosu döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla