Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
39
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
PATATES PAÇASI (Kastamonu)
1 kase yoğurt
2 adet yumurta
3 diş sarmısak
1 çorba kaşığı buğday nişastası
Yeterli miktarda tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım kg patatesi haşlayın
Her birini rendeleyip, derin bir tencereye koyun
Başka bir kabın içinde 1 çorba kaşığı buğday nişastasını, 1 çay bardağı su ile ezin
2 yumurtayı çırpın
3 diş sarmısağı dövün
Bu karışımı 1 kase yoğurtla karıştırın
Tuz ilave edin
Patateslerin üzerine döküp, malzemeleri birbirine iyice yedirene dek pişirin
1 çorba kaşığı tereyağını eritip, salçayla karıştırın
Ocaktan aldığınız patateslerin üzerine sosu döküp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul