Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
41
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
BAKLA SARMASI (Tokat)
500 gram taze asma yaprağı
Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla
2 adet büyük boy soğan
Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7-8 dal taze reyhan
1 adet büyük boy domates
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
600 gram koyun sırtı
Tuz
Üzerine:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorbakaşıgı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
İç baklayı derin bir kaseye alın
İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın
Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın
Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin
Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin
En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin
Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin
Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun
Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın
Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın
Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul