Yalnız Mesajı Göster

Karadeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #44
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri




Siron (Gümüşhane)

Kullanılacak Malzemeler
1,5 su bardağı su
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağ (margarin)
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
Tuz, karabiber

Hazırlanma Şekli

Unu tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın Hamuru oklava ile yufka şeklinde açın Yufkaları saçın üzerinde iki taraflı olarak az pişirin bir kenara alın Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları ikişer cm eninde kesin Fırın tepsisini yağlayın, kestiğiniz hamurların kesilen tarafı üste gelecek şekilde yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin Tereyağını eritin Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin Tuz ilave edip çırpın Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin 15- 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla