Konu
:
Karadeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Karadeniz Yemekleri
09-05-2012
#
44
Prof. Dr. Sinsi
Karadeniz Yemekleri
Siron (Gümüşhane)
Kullanılacak Malzemeler
1,5 su bardağı su
4 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağ (margarin)
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
Unu tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın
Hamuru oklava ile yufka şeklinde açın
Yufkaları saçın üzerinde iki taraflı olarak az pişirin bir kenara alın
Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları ikişer cm eninde kesin
Fırın tepsisini yağlayın, kestiğiniz hamurların kesilen tarafı üste gelecek şekilde yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin
Tereyağını eritin
Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün
Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin
Tuz ilave edip çırpın
Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın
Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin
15- 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul