Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
ERDEK SALATASI
Kullanılacak malzeme:
250 gram tuzlu sardalye balığı,
250 gram iri siyah zeytin,
1 dilim bayat ekmek içi,
100 gram yerfıstığı İçi (isteyenler Antep fıstığı içi de kullanabilirler),
1 limonun suyu,
1/2 bardak zeytinyağı
Yapımı: Balık temizlenir, kılçıkları çıkarıldıktan sonra havanda dövülür
Buna makineden geçirilmiş fıstık içi, ufalanmış bayat ekmek içi, dışı zedelenmeden çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılır ve havanda yarım saat kadar dövülerek macun durumuna getirilir
Karışım macun kıvamına gelince porselen bir kâseye alınır
Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılacak zeytinyağı bu karışıma yedirilir
Sonra çırpmaya devam ederek limon suyu azar azar dökülerek salataya yedirilir
Salata hazır olunca önce bunun az bir kısmıyla kalan zeytinler doldurulur
Salata, bir kayık tabağa boşaltılır
Çatalla izler yapılarak üstü süslenir
Tabağın çevresine de doldurulmuş zeytinler yerleştirilir ve salata sofraya götürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul