Yalnız Mesajı Göster

Marmara Yemekleri

Eski 09-05-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Yemekleri




Nohutlu Ekmek (Kırklareli)

6 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
45 gr nohut
15 çorba kaşığı tuz
Su

1 Nohudu yıkayıp havanda dövün Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor) Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun
2 Hamuru yağlanmış tepsiye yayın Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Sıcak veya ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla