Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
İstanbul Pilavı
MALZEMELER
450 gr
pirinç
125 gr
Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 çay kasigi toz zencefil
50 gr
iç badem
50 gr
kabuksuz antepfistigi
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk
beklettikten sonra yikayip süzün
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk
kavurun
Hindi filetoyu haslayip 2
bardak hindi suyunu ayirin
Yarim kahve fincani suda 30 dk
beklettiginiz
safsani hindi suyuna ilave edin
Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin
Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu çekene kadar pisirin
Sicak suda bekletip iç kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul