Yalnız Mesajı Göster

Marmara Yemekleri

Eski 09-05-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Yemekleri




İstanbul Pilavı

MALZEMELER
450 gr pirinç
125 gr Tereyagi
1 adet Hindi Fileto
1 su bardagi konserve bezelye
1 tutam safran
1 çay kasigi toz zencefil
50 gr iç badem
50 gr kabuksuz antepfistigi
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci tuzlu kaynar suda 30 dk beklettikten sonra yikayip süzün
Bademlerle birlikte tereyaginda 5 dk kavurun Hindi filetoyu haslayip 2
bardak hindi suyunu ayirinYarim kahve fincani suda 30 dk beklettiginiz
safsani hindi suyuna ilave edin Didiklediginiz tavuk etini bezelye, tuz ve
zencefille birlikte kavurdugunuz pirince katin Hindi suyunu ilave edip kisik
ateste suyunu çekene kadar pisirin Sicak suda bekletip iç kabuklarini
ayikladiginiz antepfistiklarini ekleyip pilavinizi demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla