Yalnız Mesajı Göster

Marmara Yemekleri

Eski 09-05-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Yemekleri




Yalancı Patlıcan Dolma (İstanbul)

1 kg patlıcan
3 soğan
1 su bardağı pirinç
3-4 kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber

1 Patlıcanların saplarını kesip içlerini oyun Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin Bütün patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın
2 Pirinci yıkayıp süzün Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın 1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak 1-2 dakika pişirin
3 Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin 1 bardak su ekleyip tuz serpin Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin Ilık ya da soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla