Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
24
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
Yalancı Patlıcan Dolma (İstanbul)
1 kg patlıcan
3 soğan
1 su bardağı pirinç
3-4 kiraz domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, karabiber
1
Patlıcanların saplarını kesip içlerini oyun
Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin
Bütün patlıcanları tuzlu suda 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın
2
Pirinci yıkayıp süzün
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun
Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın
1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak 1-2 dakika pişirin
3
Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun
Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın
Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin
1 bardak su ekleyip tuz serpin
Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul