Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)
350 gr süzme yoğurt
1 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gr tereyağı
Tuz, kırmızı tozbiber
1
Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin
Karışımı 8 saat bekletin
2
Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın
Tuz serpin
Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin
3
İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın
Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın
4
Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin
Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul