Yalnız Mesajı Göster

Marmara Yemekleri

Eski 09-05-2012   #31
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Yemekleri




Hünkar Tarhana Çorbası (İstanbul)

350 gr süzme yoğurt
1 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gr tereyağı
Tuz, kırmızı tozbiber

1 Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin Karışımı 8 saat bekletin
2 Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın Tuz serpin Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin
3 İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın
4 Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla